3 x R PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 29 mei 2011 15:42

Het voldoen van de 3R's is het uiteindelijk doel van de marketinginspanning. Ruil - Relatie - Reputatie.

Ruil omvat de overgang van gebruik (en vaak eigendom) tegen betaling, vaak in geld uitgedrukt. Er vindt een transactie plaats waarbij 2 of meerdere partijen proberen waarde te creëren

De Relatie die partijen daarvoor aangaan is niet eenmalig maar moet worden uitgebouwd tot een bestendige, langdurige, waardevolle en waarde creërende relatie. Beide partijen moeten profijt hebben van deze relatie.

De Reputatie van de leverancier moet worden verbeterd door de relatie. Dit gebeurd door de positieve referenties die door de wederpartij wordt uitgedragen. "Bedrijf X levert uitstekende kwaliteit tegen een goede prijs"of "zij komen altijd hun afspraak na"of "Zij denken tenminste mee".

Als aan de 3 R's wordt voldaan wordt op de juiste manier marketing bedreven. Dat betekent niet dat je achterover kan leunen. Integendeel! Juist dan wordt het zoeken naar verdere verbeterpunten en uitbreidingsmogelijkheden een belangrijk aspect van de marketing. De organisatie veranderd namelijk.We onderscheiden de volgende fases:

  • Productie oriëntatie
  • Product oriëntatie
  • Verkoop Oriëntatie
  • Marketing oriëntatie
  • Maatschappelijke oriëntatie

In de laatste fase wordt belangrijk welke rol het bedrijf in de maatschappij inneemt. Maatschappij moet daarbij niet te nauw worden genomen. Veel kleine bedrijven zijn letterlijk wereldwijd actief! De maatschappelijke betrokkenheid van een bedrijf gaat dan een belangrijke rol spelen. Winstmaximalisatie is niet noodzakelijk het hoogste doel. Ook zie je dat bedrijven overgaan tot het actief sponsoren van 'goede doelen', zich 'milieu betrokken' voelen en een beter sociaal beleid gaan voeren.

 

 

Laatst aangepast op zondag 29 mei 2011 21:33